cre·a·tief (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1 (veel) voortbrengend; = scheppend: creatief bezig zijn

(bron: Van Dale)

Creatief Technisch Expert

Tijdens mijn loopbaan als hoofd werktuigkundige voor o.a. Greenpeace heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan op het gebied van techniek, elektra en scheepvaart. Daarnaast heb ik me altijd bewogen in een creatieve omgeving, met veel interesse voor tekenen en oude ambachten. De combinatie van het creatieve en het logische denken is voor mij onmisbaar geworden.

Ik hou van creativiteit binnen de strakke regels van het technische werkveld. Een millimeter verschil maakt voor mij dus echt uit. Schetsen maken vind ik leuk, maar het gaat voor mij pas echt leven als de afmetingen ook echt kloppen en je de schets onmiddellijk in productie zou kunnen laten gaan. Het maakt mij daarbij niet uit of ik de elektra voor een schip moet uitdenken en tekenen, of dat ik aan een bijzondere lamp werk.

Een andere rode draad is mijn voorliefde voor oude ambachten en technieken. Uiteraard het ambachtelijke van het schetsen en tekenen, maar ook smeden, houtbewerking en metaalbewerking hebben altijd mijn aandacht gehad. Dankzij al deze, door de jaren heen, opgedane vaardigheden en kennis heb ik een brede “toolbox” waaruit ik kan putten voor mijn projecten.

“Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt” – Albert Einstein

Om een originele en creatieve oplossing te bedenken voor een (nieuw) probleem moet je vanuit meerdere perspectieven er naar kijken. Hoe meer mogelijkheden, vaardigheden en dus perspectieven je daarbij kunt inzetten, hoe creatiever en innovatiever de oplossing.

Mijn creativiteit en innovativiteit komt tot uiting in de uitvoering van mijn producten en in de oplossingen die ik bedenk. Omdat ik breed inzetbaar ben, zowel technisch als creatief, theoretisch en praktisch onderlegd, bedenk ik dingen waar anderen misschien niet zo snel op zouden komen.

Mannes Ubels

tech·nisch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1 de of een techniek betreffend; in de of een techniek: technische kennis vakkennis; hij is erg technisch heeft aanleg voor techniek; bouwtechnisch, vervoerstechnisch, wetstechnisch

(Bron: Van Dale)

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je al jaren rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?