Elektra

Compleet uitgedacht en geïnstalleerd

Een toevoeging in een bestaand systeem, een herziening of een volledig nieuw product voorzien van degelijk elektrisch systeem. Compleet uitgedacht en geïnstalleerd, voorzien van schema’s en handleiding.

Ontwerp en installatie van elektra

Een specialisatie van mij is het ontwerp en aanleg van elektrische systemen voor grote zeewaardige rubberboten. De uitdaging hier is dat deze betrouwbaar en bestand tegen de elementen moeten zijn.

Het selecteren van de juiste componenten is in dit proces erg belangrijk en ook de waterdichtheid van alle componenten moet meegenomen worden.

Water en elektra is geen goede combinatie en dus moet er erg veel aandacht geschonken worden aan hoe het één en ander geinstalleerd wordt. Het geringe aanbod aan ruimte is een andere factor die veel creativiteit vergt.

 Niet alleen is het belangrijk dat alle componenten op elkaar aansluiten, maar ook het ontwerp van de bediening, de bedrading en het schema moet goed uitgedokterd zijn. De bediening moet gebruiksvriendelijk zijn en het schema en de bedrading onderhoudsvriendelijk.

Zolang alles werkt is er weinig noodzaak om je hier in te verdiepen. Het is echter vaak het geval, zeker in campers en boten, dat er bedrading en componenten toegevoegd worden die op de duur in conflict met het oude systeem komen. Het traceren van een storing kan dan best een opgave zijn omdat de bestaande schema’s vaak niet bijgewerkt zijn, de spaghetti aan kabels en aderen vaak niet gemerkt zijn en de kleurcodering vaak niet gevolgd.

Bij mijn werk ga ik altijd te werk met de gedachte en uitvoering dat veranderingen een verbetering moeten zijn en storingen niet alleen opgelost, maar ook voorkomen moeten worden.

Om het werk goed af te ronden en het traceren van eventuele storingen in de toekomst te vereenvoudigen kun je er voor kiezen om de kabels en aderen duidelijk te laten merken en de installatie in kaart te laten brengen door middel van een schema.

Is je installatie toe aan een revisie? Of is er een storing? Neem dan snel contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

  • Ontwerp
  • Installatie
  • Tekeningen

Doordacht ontwerp van bediening en bedrading

Onderhoudsvriendelijk en toekomstgericht

Storingen voorkomen

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?