Schematische tekeningen

Voor makkelijk onderhoud in de toekomst

Bij elk technisch systeem hoort een degelijk schema dat up-to-date is. Een schema kan volledig voor u op maat gemaakt of aangepast worden. 

Ontwerpen en tekenen van installatie schema’s

Een schematische tekening bij een technische installatie is niet alleen een groot voordeel bij het traceren van een storing maar biedt bovendien de mogelijkheid om alle door u gewenste informatie en symbolen dusdanig in het schema te verwerken dat het voor u als eindgebruiker overzichtelijk en compleet is.

Een groot voordeel van technische installatie dat met een schematische tekening al in kaart is gezet, is dat het zelfde schema in meerdere printjes, door middel van kleuren duidelijk weer kan geven hoe de stroom van het medium zich gedraagt in verschillende situaties of bij bepaalde bedieningen.

De schema’s en diagrammen die ik aflever worden op maat gemaakt voor de eindgebruiker met duidelijke symbolen en pictogrammen, voorzien van relevante informatie die het storing zoeken door u of door een storingsmonteur, in de toekomst zal versnellen.

Van een nieuw door mij ontworpen en aangelegd elektrisch 12VDC systeem heb ik drie verschillende schema’s getekend. Op deze manier is het storingzoeken ook mogelijk als je als gbruiker geen technische achtergrond hebt. 

Dit pakket aan schema’s bestaat uit:

  • Een pictogrammen diagram waarbij voornamelijk de locatie van de componenten zoals aansluitstrips, pompen, accu’s en stroomverdeel kastjes en overige verbruikers in duidelijke symbolen aangeven worden.
  • Bedradingsdiagram die hoofdzakelijk aangeeft hoe de kabels en draden verdeeld worden en lopen en op welke terminals deze aangesloten worden.
  • Een stromingsdiagram die eenvoudig weergeeft welke weg de stroom volgt van de plus- naar de min- pool van de accu en welke componenten de stroom hierbij tegenkomt, zoals aansluitpunten, zekeringen, schakelaars, verbruikers, etc. 

Ook van eigen aangeleverde schetsen en aantekeningen kan ik overzichtelijke schema’s ontwerpen.

Een zeewaardige achtergrond

Daar ik al tientallen jaren werkzaam ben in de technische tak van de zeevaart heb ik veel ervaring opgedaan met het ontwerpen, storing-zoeken en aanpassen van pneumatische-, hydraulische-, elektrische-, en mechanische installaties van zeeschepen, zeewaardige rubberboten en zeiljachten.

Met deze ervaring kan ik u bijstaan, adviseren en ontzien in het proces om tot een goed eindproduct te komen.

Is je installatie toe aan een revisie? Of is er een storing? En wil je in de toekomst minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste informatie? Neem dan snel contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

  • Ontwerp
  • Tekeningen

Doordacht ontwerp van bediening en bedrading

Onderhoudsvriendelijk en toekomstgericht

Storingen voorkomen

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?