Schematische tekeningen

Voor makkelijk onderhoud in de toekomst

Bij een elektrisch systeem hoort een degelijk schema dat voldoet aan de veiligheidseisen van de geïnstalleerde techniek. Ik teken complete bestaande systemen uit in een goed leesbaar schema.

Ontwerpen en tekenen van elektrische schema’s

Om het werk goed af te ronden en het traceren van eventuele storingen in de toekomst te vereenvoudigen kun je er voor kiezen om de kabels en aderen duidelijk te laten merken en de installatie in kaart te laten brengen door middel van een schema.

De schema’s en diagrammen die ik aflever worden op maat gemaakt voor de eindgebruiker met duidelijke symbolen en pictogrammen, voorzien van relevante informatie die het storing zoeken in de toekomst zal versnellen.

Bij mijn schema’s maak ik onderscheid tussen de volgende mogelijkheden:

  • Een pictogrammen diagram waarbij voornamelijk de locatie van de componenten zoals aansluitstrips, pompen, accu’s en stroomverdeel kastjes en overage verbruikers aangeven
  • Bedradingsdiagram die hoofdzakelijk aangeeft hoe de kabels en draden verdeeld worden en lopen
  • Een stromingsdiagram die eenvoudig weergeeft welke weg de stroom volgt van de plus- naar de min- pool van de accu en welke componenten de stroom hierbij tegenkomt, zoals aansluitpunten, zekeringen, schakelaars, verbruikers, etc.

Ook van eigen aangeleverde schetsen en aantekeningen kan ik overzichtelijke schema’s ontwerpen.

Zeewaardige elektra

Vanwege mijn achtergrond in de zeevaart en ervaring met zeewaardige rubberboten heb ik veel ervaring opgedaan met het ontwerp en installatie van complete elektrische systemen. Vooral bij deze toepassing staat de betrouwbaarheid centraal en is de keuze van materialen erg belangrijk. De toegepaste materialen moeten U.V bestendig en tot een bepaalde mate waterdicht zijn. Vanwege de corrosieve werking van zeewater valt de keuze van de toegepaste kabels en kabelschoenen hierbij op vertind koper om een langdurige betrouwbaarheid te garanderen.

Is je installatie toe aan een revisie? Of is er een storing? En wil je in de toekomst minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste informatie? Neem dan snel contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

  • Ontwerp
  • Tekeningen

Doordacht ontwerp van bediening en bedrading

Onderhoudsvriendelijk en toekomstgericht

Storingen voorkomen

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je al jaren rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?