Probleem Oplossen

Een technische uitdaging die om een creatieve oplossing vraagt

Ik ondersteun bij het oplossen van struikelblokken en vraagstukken die je tegenkomt bij het ontwerpen of uitdenken van je project. Van concept of idee tot volledig pasklare oplossing.

Technische problemen met een creatieve oplossing

Ik ben in mijn loopbaan als hoofdwerktuigkundige en als zelfstandige in de technische sector tegen vele uitdagingen aangelopen die vooral creatief denken vereiste. Door de decenia heen kom je er achter dat bijna overal een oplossing voor te bedenken is.

Als je wereldwijd vaart dan kom je geregeld in de situatie waar bij er problemen ontstaan in een technische installatie die verholpen moeten worden. De vraag die we ons dan stellen is “waarom” bepaalde onderdelen stuk zijn gegaan . We wisselen dan niet stomweg onderdelen uit in de hoop dat het probleem zich niet meer voor zal doen maar we gaan altijd op zoek naar de root-cause, de wortel van het probleem. Dit leidt meer dan eens tot aanpassingen en verbeteringen in de installatie. Vooral het moeten roeien met de riemen die je hebt, omdat niet alle benodigheden direct voorhanden zijn, vraagt vaak om een creatieve aanpak die omdenken vereist.

We lopen allemaal wel eens tegen een technisch probleem aan waar we in grote lijnen misschien wel een oplossing voor kunnen bedenken maar waar de uitvoering er bij blijft omdat er te veel schakels in het proces zijn waar we niet beken mee zijn. Waar kan ik deze onderdelen kopen? hoe wordt het genoemd? hoe krijg ik een vrije vorm in staal uitgesneden? hoe bepaal ik de benodigde specificaties van het materiaal of onderdelen? hoe leg ik uit wat ik precies wil?

Een technisch probleem voelt dan ook aan als een technisch probleem maar met het groeien van de kennis en ervaring wordt op den duur duidelijk dat er voornamelijk uitdagingen zijn en niet zo zeer problemen….dat het voornamelijk een kwestie is van het vinden van de juiste expertise.

Met mijn kennis en ervaring is het mogelijk dat ik voor u de juiste schakel ben. Ik heb vaak aan een half woord genoeg om te begrijpen waar u heen wilt. Het omzetten van een idee naar een ontwerp is dan de eerste stap en vervolgens gaan we kijken hoe we van het ontwerp tot een eidproduct kunnen komen. Indien nodig kunnen we bepaalde onderdelen niet pasklaar op een plank liggen, zelf uit te tekenen en laten snijden, frezen, draaien of printen.

Binnen mijn mogelijkheden kan ik in elke fase van een technisch project bijspringen en het geheel in goede banen leiden. Of het nou gaat om het uitdenken van elektra, het vinden en inbouwen van de juiste technische componenten, het rekenen of berekenen met betrekking to uw project of het bedenken van een compleet nieuw product. Ik lever precies werk, denk met je mee en kom met creatieve oplossingen. Ik kan zelf terugvallen op een netwerk van specialisten die buiten mijn beperkingen, met kennis en kunnen nog meer mogelijk maken.

  • Ontwerp
  • Berekeningen
  • Tekeningen
  • Schema’s
  • Constructie
  • Installatie

Constructie mogelijk met alle materialen

Uitdenken van elektra, incl. schematische tekeningen

Kennis en vaardigheid in oude ambachten

2D of 3D CAD Tekeningen van de oplossing

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?