Ontwerp en aanleg elektrische installatie voor boten

zeewaardig, UV bestendig, storingsvrij en goed gedocumenteerd

Projectomschrijving

Voor onder andere een gerenomeerde organisatie die veelal met rubberboten op zee werkt, heb ik in opdracht, tezamen met UKMS en Yacht Service Ubels een klein tiental zeewaardige rubberboten compleet overhaald en opnieuw opgebouwd. Doordat ik al vanaf mijn jonge jaren met het varen en onderhoud van rubberboten van de reddingsmaatschappij bezig was, heb ik altijd interesse gehad in de constructie en uitvoering van dergelijke boten wereldwijd.

De marine, kustwacht, waterpolitie en reddingsmaatschappij moeten betrouwbaar materieel hebben en dus is het altijd goed om de gelegenheid aan te grijpen om even een inventaris op te maken van de gebruikte materialen en speciale snufjes, even te kijken hoe zij het een en ander waterdicht krijgen en vooral, of er geen galvanische corrosie is tussen de verschillende materialen van de gebruikte componenten.

Ik heb de elektrische installaties zo ontworpen dat deze na installatie storingsvrij blijven werken. Nu weet ik uit ervaring dat niets in de techniek storingsvrij is dus waneer er zich wel een probleem opdoet, dan zal deze met behulp van de meegeleverde schema’s makkelijk te traceren zijn.

Er is bij deze installaties veel gebruik gemaakt van door mijzelf ontworpen componenten, veelal omdat er op de markt niets beschikbaar was dat aan onze strenge eisen voldeed.

Specs:

Start capaciteit in Arctische gebieden.

Waterdichte afwerking dat de zwaarste stormen kan weerstaan.

Over-capaciteit op alle kabels en gebruikte componenten

Onafhankelijke waterniveau-alarmeringen in machineruimtes

Sterk gereduceerde mogelijkheid tot storingen

Duidelijke, complete en eenvoudige  documentatie ten behoeve van storingzoeken.

Veel toegepaste eigen ontwerpen en producties daar waar de markt geen passend alternatief bood.

Werkwijze

Het startsysteem van deze boot moest worden veranderd en worden aangepast voor koud weer. Deze boten worden vaak ingezet bij acties op zee onder arctische temperaturen en dit brengt geheel eigen uitdagingen met zich mee.

In samenwerking met Rob Ubels en Henk Ubels heb ik gewerkt aan het vervangen en opnieuw aansluiten van de gehele installatie.

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?