Instrument- en Schakelpaneel Ontwerpen

Ontwerp, CAD, elektra en schematische tekeningen voor nieuw te plaatsen instrumentpaneel

Ontwerp Nieuwe Dashboards en instrumenten panelen

De uitdaging: Voor verscheidene zeewaardige rubberboten die een complete renovatie ondergaan, moeten nieuwe panelen ontworpen worden om oude gaten te dichten en nieuwe instrumenten en apparatuur te huisvesten. Niet alleen moet het gekozen materiaal corrosie- en UV bestendig zijn, het geheel moet zo waterdicht zijn het eventueel ondergedompeld zou moeten kunnen worden in zeewater.

Techiek:

Bepaling maatvoering van de console en de te plaatsen klokjes, knoppen en instrumenten
CAD tekeningen voor elektrische schema’s en snijden
60/60 Zeewater- en UV-bestendig Aluminium
POM-C Zeewater en UV-bestendig kunststof
Lasersnijden
Watersnijden

Custom-made elektrische bedrading en aansluitingen

 

 

Werkwijze

De oude panelen kunnen niet hergebruikt worden vanwege het plaatsen van een nieuwe motor met nieuwe instrumenten of vanwege het toevoegen of verwijderen van nieuwe lampjes, klokjes of schakelaars.

Als eerste is er een overzicht gemaakt van wat er uiteindelijk geplaatst zou moeten worden en vervolgens is er gekeken naar de meest ideale plaatsing van alle componenten, zodat wat in het zicht moet zijn ook in het zicht is en wat bereikbaar moet zijn, ook bereikbaar is.

Voor het geheel zijn vervolgens 2D CAD tekeningen gemaakt om alle componenten op maat in te kunnen passen met binnen- en buitenmaat-voering en vervolgens zijn de panelen laser- of waterjet gesneden.

De lampjes, klokjes, schakelaars en andere apparatuur zijn vervolgens in de panelen geplaatst en aangesloten. Het geheel is daarna op de stuur-consoles gemonteerd

Het resultaat is goed werkende, waterdichte en UV-bestendige instrumentenpanelen met begeleidende documentatie zodat het onderhoud, bediening en storingzoeken in de toekomst een stuk eenvoudiger wordt.

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?