Drumkit Lamp, Ontwerp, Constructie & Installatie

Oude drumkit onderdelen & showband drums worden samen een mooie blikvanger in een creatieve studio.
 

Projectomschrijving

Voor creatieve studio Roadbear Studios maakte ik in opdracht deze Drumkit Lamp. Het basismateriaal en de eerste schets werd door Roadbear Studios zelf aangeleverd. Vervolgens heb ik gekeken naar de haalbaarheid van het idee en hier mijn eigen draai aan gegeven. Het resultaat is een robuuste, verstelbare lamp, mooi en rank afgewerkt met custom bekabeling en snoerhouders + scharnierpunten naar eigen ontwerp. Het geheel gepoedercoat opgeleverd en vervolgens op 5 meter hoogte in de studio geïnstalleerd.

Specs:

Basismateriaal: oude trommels & drumkit onderdelen.
Vintage-look electriciteitskabel
Vintage-look Philips Ledverlichting
Etc…

Werkwijze

Allereerst hebben we gezamenlijk overlegd, heb ik de ruimte bekeken, het basismateriaal (trommels) en het idee/schets van Roadbear overgenomen om een idee te krijgen van het gewenste eindresultaat. Gelukkig kreeg ik van Roadbear de vrijheid om mijn eigen draai aan het ontwerp te geven.

Draaibaar en stelbaar ontwerp

Het aangeleverde ontwerp was praktisch en snel ontwerp maar in mijn ogen ook een ontwerp met een oplossing waar velen voor gekozen zouden hebben. Mijn voorkeur ging uit naar een strak meer industrieel ogend ontwerp waarbij er in de constructie al een evenwicht gevonden was en aanpassingen voor het uitlijnen met minimale correcties in het ophangmechanismbewerktstelligd kon. worden.

De lamp is volledig instelbaar en robust genoeg om aan te gaan hangen. De trommels kunnenvafzonderlijk van elkaar worden gedraaid en zo kan de vorm en richting van de lamp worden aangepast naar wens. Daarbij lijkt het bij deze constructie alsof er een drumstel in zijn geheel op de kop aan het plafond is gehangen. Het lijkt alsof je het zo rechtop zou kunnen zetten om er op te spelen.

Constructie & Installatie

Om de constructie zijn stevigheid te geven heb ik metalen plaatjes ontworpen en gemaakt. In deze plaatjes is ruimte voor de buizen en de bekabeling van de 3 trommels. In de trommels zelf zijn 1, 2 en 3 lampjes geplaatst. Er was gekozen voor sfeerlicht en mooi uitziende vintage-look ledlampjes van Philips. Ook de kabels zijn door de opdrachtgever zelf uitgezocht en op kleur passend bij de ruimte waarin de lamp is geplaatst.

Bij mooie en kundige gemaakte lampen is weinig bespaard aan en op de afwerking. De montage van het geheel is dan ook het puntje op de “i”, een sterke maar minimale strakke constructie die de aansluitingen herbergt en het stellen van de lamp mogelijk maakt.

Vervolgens heb ik het geheel naar tevredenheid van de opdrachtgever geïnstalleerd in de studio. De bevestiging aan de nokbalk is erg stevig omdat het door de balk heen is bevestigd. Ook deze bevestiging is weggewerkt met een mooie op maat gemaakte kap die het geheel afmaakt.

 

Heb je een idee? Start je project vandaag nog

Loop je rond met het plan voor een eigen product of installatie?
Wil je je project voorzien van de juiste handleidingen en schema's?
Of heb je hulp nodig bij het visualiseren, ontwerpen of realiseren van jouw creatieve en/of technische project?